fredag 1. april 2022

Info om løypekjøring framover!!

 På grunn av sol og snøtining på dagtid, og tildels svært kalde netter, har det blitt veldig hardt og isete i løypetraseen. Løypemaskinen har vært ute med fres og forsøkt å friske opp sporene. men underlaget er så hardt at det har vist seg vanskelig å få et brukbart resultat. 

Maskinen vår er 15 år gammel, og ikke av de største. Under gode forhold går det nærmere 8 timer på å kjøre hele traseen. Dersom han må snu ved Fjellstaul og nederst i Sprettedalsnutan tar kjøringa drøye 10 timer.

Slik forholdene er nå, må det kjøres med fres for å male opp islaget slik at sporsetteren kommer litt ned i underlaget. Farten må da settes betydelig ned, og det vil ta flere dager å komme gjennom hele traseen. 
Dette vil naturlig nok gjøre kjøring uforholdsmessig kostbar (mange arbeidstimer og dyr diesel), og det sliter kraftig på en gammel løypemaskin. Fresen klarer heller ikke å male opp isen til "snø", så det blir fortsatt harde spor og isete underlag. Altså ikke så veldig mye bedring........

Men - det er fortsatt bra med snø de fleste steder, og brukbare spor gjennom det meste av traseen. Så hvis man tåler hardt og tøft underlag er det gode muligheter for flotte skiturer! 

Og så får vi håpe at det kommer et nytt snølag før påske, slik at det kan kjøres nye spor da.


For Kvambekk/Angre løypelag

Terje D. Hasle
sekretær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar