fredag 20. desember 2019

Redusert kvalitet på løypene i julehelgen

Hei igjen.

En litt mindre hyggelig melding denne gangen, desverre.

Det så bra ut med tidlige løyper lenge, og løypemaskinen har vært ute på flere turer, for å pakke og preparere sålen i løypa. Med unntak av det verste toppene over Sprettedalsnutan, og løypa fra Markinn og innover mot Hovdestaul og avstikkerne der, er alt kjørt, og det er også satt spor.

Men - på siste tur, nettopp på vei mot Hovdestaul, fikk maskinen et alvorlig teknisk havari. Sannysnligvis er det en pakning rundt en aksling som har røket, slik at mye olje plutselig begynte å sprute ut. Ifølge Bjørn Arve Nordbø er det forhåpentlig ikke spesielt store fysiske skader, men jobben med å plukke fra hverandre, finne bruddstedet og foreta reparasjonen er stor og tidkrevende.  Det ligger også i sakens natur at en løypemaskin svært sjelden befinner seg på eller i nærheten av kjørevei....... 

Det er foreløpig usikkert hvor lang tid det tar å få maskinen i drift igjen. Inntil videre vil løypene bli kjørt opp med snøscooter. Så i år må vi nok belage oss på skiturer i løyper slik de var før 2007, da vi fikk løypemaskinen. Men det er absolutt brukbart det også, så det er ingen grunn eller unnskyldning for ikke å trimme bort litt av julematen!

Løypelaget kan bare beklage at dette skjer, spesielt i en periode der mange vil ut og kose seg.

Vi skal holde dere oppdatert om framdrfiten, på denne sida og på Kaffikrokens facebook side.
Dessuten kan dere følge med på loyper.net, og se når maskinen begynner å bevege seg igjen fra der den nå står, nemlig sør i området, ved Homvatnet.

Herved ønskes alle en riktig god jul, fine skiturer i vårt flotte område, og et godt nytt år når den tid kommer!

For løypelaget

Terje Dybvik Hasle,
sekretær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar